Itself Tools
itselftools
Мојата Моментална Локација

Мојата Моментална Локација

Користете ја оваа алатка за да ги пронајдете вашите координати, да ја пронајдете адресата на улицата на вашата локација, да конвертирате адреси во координати (геокодирање), да конвертирате координати во адреси (обратно геокодирање), да споделувате локации и многу повеќе.

Оваа страница користи колачиња. Научи повеќе.

Со користење на оваа страница, се согласувате со нашите Услови на услугата и Политика за приватност.

Се вчитуваат координатите на вашата моментална локација

Притиснете за да ги најдете вашите координати

Споделете ја оваа локација

Инструкции

Како да ги најдам моите координати?

За да ги пронајдете GPS координатите на вашата моментална локација, притиснете го синото копче погоре. Вашите координати ќе бидат вчитани во полињата за координати. Вашата географска ширина и должина ќе бидат прикажани во два формати: децимални степени и степени минути секунди.

Како да ја најдам адресата на мојата моментална локација?

За да ја пронајдете адресата на улицата каде што сте, притиснете го синото копче погоре. Адресата поврзана со вашата локација ќе се вчита во полето за адреса.

Како да конвертирате адреса во координати (геокодирање)?

За да конвертирате адреса на улица во координати (операција наречена геокодирање), внесете ја адресата што сакате да ја конвертирате во полето за адреса. Притиснете Enter или кликнете надвор од полето за адреса. Географската ширина и должина на адресата ќе се појават во полињата за координати.

Како да конвертирате координати во адреса (обратно геокодирање)?

За да ги конвертирате координатите во улична адреса (операција наречена обратно геокодирање), внесете ги координатите што сакате да ги конвертирате во полињата географска ширина и должина (или во полињата децимални степени или степени минути секунди). Притиснете Enter или кликнете надвор од изменетото поле. Адресата на улицата што одговара на координатите ќе се појави во полето за адреса.

Како да ги најдете координатите и адресата на улицата на точка на карта?

За да ги најдете координатите и адресата на која било точка на картата, кликнете каде било на картите. Координатите и адресата ќе се појават во соодветните полиња.

Како да конвертирате децимални степени координати (DD) во степени минути секунди координати (DMS), или обратно?

За да конвертирате координати од децимални степени (DD) во степени минути секунди (DMS) или од степени минути секунди (DMS) во децимални степени (DD), внесете ги координатите што сакате да ги конвертирате и потоа притиснете Enter или кликнете надвор од изменетите полиња. Конвертираните координати ќе се појават во полињата за координати.

Како да ја споделам мојата локација?

За да ја споделите вашата локација, притиснете го синото копче погоре за да ги вчитате вашите координати и адресата на улицата на вашата моментална локација. Потоа притиснете едно од копчињата за споделување: можете да ја споделите вашата локација на Twitter, на Facebook, преку е-пошта или можете да ја копирате URL-то за споделување.

Како да споделите која било локација на мапата?

За да споделите која било локација на мапата, кликнете каде било на картите за да ја вчитате координатата на таа локација. Потоа притиснете едно од копчињата за споделување.

Како да ги смените типовите на карти: стандардни, хибридни и сателитски?

Кликнете на иконата во горниот десен агол на секоја карта. Можете да го менувате типот за секоја карта поединечно. Поддржани се стандардни, хибридни и сателитски мапи.

Како да зумирате или одзумирате карта?

За да зумирате или одзумирате мапа, кликнете на иконите плус (+) и минус (-) на долниот десен агол на секоја карта. Можете да ја зумирате секоја карта поединечно.

Како да ротирате мапа?

За да ротирате мапа, кликнете и повлечете го компасот што се наоѓа на долниот десен агол на секоја карта. Можете да ја ротирате секоја карта поединечно.
Карактеристики на сликата на делот

Карактеристики

Нема инсталација на софтвер

Нема инсталација на софтвер

Оваа алатка е базирана во вашиот веб-прелистувач, не е инсталиран софтвер на вашиот уред

Бесплатно за користење

Бесплатно за користење

Бесплатно е, не е потребна регистрација и нема ограничување за користење

Поддржани се сите уреди

Поддржани се сите уреди

Мојата Моментална Локација е онлајн алатка која работи на кој било уред што има веб-прелистувач, вклучувајќи мобилни телефони, таблети и десктоп компјутери

Безбедно

Безбедно

Чувствувајте се безбедно да ги дадете дозволите за пристап до потребните ресурси на вашиот уред, овие ресурси не се користат за друга цел освен наведената

Вовед

Мојата Моментална Локација е онлајн алатка која ви овозможува да најдете информации за вашата моментална локација и да извршите многу операции поврзани со локацијата.

Ако сакате повеќе информации за вашата моментална локација, можете да ги најдете вашите GPS координати (широчината и должината на местото каде што се наоѓате) и поштенската адреса на вашата моментална локација. Всушност, можете да ги најдете координатите и адресата на улицата на која било точка на картата со еден клик.

Можете да ја користите оваа алатка за да извршите операции за геокодирање и обратно геокодирање: т.е. да ги конвертирате адресите во координати и да ги конвертирате координатите во адреси на улиците.

Можете исто така да ги конвертирате координатите во формат на децимални степени во формат степени минути секунди, и обратно.

Една од убавите карактеристики на оваа алатка е тоа што можете истовремено да се движите по карти од различни типови и на различни нивоа на зумирање. Ова ви овозможува истовремено да гледате, на пример, приказ на локација на стандардна мапа и зумирано приказ на истата локација на сателитска мапа.

Можете да ја споделите вашата моментална локација или да споделите која било локација во светот. Ова може да биде корисно за да се организираат состаноци со луѓе на одредена локација или едноставно да им се даде на луѓето да знаат каде сте поради безбедносни причини. Стандардната зумирана сателитска карта ви овозможува прецизно да ја одредите локацијата што сакате да ја споделите.

Откријте каде сте и истражете го светот!

Слика од делот за веб-апликации